Близо до началото на Голямото разделение, пропулсивният нов роман на Кристина

...
Близо до началото на Голямото разделение, пропулсивният нов роман на Кристина
Коментари Харесай

Голямото разделение от Кристина Хенрикес — отчуждена в Панама

Близо до началото на Голямото разделяне, пропулсивният нов разказ на Кристина Хенрикес за построяването на Панамския канал през първите години на 20-ти век, група служащи – Жителите на Ямайка, Барбадос, Тринидад, Панама - срещат група туристи, пристигнали да зяпат на строителната площадка. „ Не наподобява, че ни виждат “, споделя един от тях. „ Ние сме част от пейзажа “, дава отговор различен.

Първият разказ на панамско-американския създател след Книгата на непознатите американци (2014), който възхвалява живота на латиноамериканските имигранти в Съединени американски щати, Голямото разделяне изследва обществените трансформации, провокирани от канала. Неговото създаване - което лиши 10 години, с цел да бъде приключено, най-големият публичен строителен план в американската история по това време - беше херкулесов инженерен героизъм.

И въпреки всичко в този трогателен разказ, който гневно слага под подозрение изтъркания от времето роман на канала за чист напредък, погледът на Хенрикес постоянно е притеглен от микродрамите на елементарни...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР